2018/02/03

Многофункционалност

0

Когато работите по проекти и търсите къде сте забутали едни линкове към мониторингови доклади, най-добронамерено ви съветвам да правите точно това, което правите. Ако и да не търсите линкове и доклади, а да варите, примерно, яйца.
Или едното, или другото, но никога не правете едновременно и двете.

Защото, докато ви носи музата и вдъхновено пишете трета съвместна публикация, може съвсем да забравите не само къде са линковете, но и главата ви. Също и че в кухнята ви нещо се случва. И нали се сещате, че за пет яйца трябват пет минути, не два часа.

Поради което много е вероятно да получите мозъчен удар от най-после пробилата си в липсващата ви глава мислА, че котлонът ви вероятно в тоз’ момент преформулира нулевия закон на термодинамиката. В резултат на това кухнята ви прилича на декор от Втората Индокитайска война, 11.09 и атомната инвазия над Хирошима. Накуп.

Дим и невидимост. Яйца и черупки са бомбардирали де що повърхности са срещнали. Късмет, че прозорците ви са оцелели някак, зимата не прощава. Ако бяха помлени от яйчени снаряди, сигурно нямаше да лутате като изгубени в The Fog, докато инспектирате целия катаклизъм. Съдът на котлона само прилича на тенджерка... а околовръст лежат в бездихание нЕкакви овъглени неща, които по всяка вероятност някога са билЕ белтък и жълтъци. Теракотеният под е порядъчно хлъзгав, и съмнителната ви устойчивост ви кара да се чудите защо, защооооо не усвоихте досега карането на кънки. За да отворите светкавично наличните джамове, преди да сте припаднали от задушаване, да включите аспиратора и да си спестите воя на пожарната.  Все пак сте под наем.

Всичко е добре, когато свършва добре. Е, поне седмица изгорелите аромати ще мъчат сетивата ви и изскочили от странни места парченца от черупки ще ви спомнят преживения Армагедон. Обаче пък е бил в името на добра кауза, защото поне материалът ви е на висота. И кой знае, може пък да е трябвало да избегнете салмонела, та да е трябвало и яйцата да изгорят на клада.

А, да. Добре е да сте се запасили предвидливо поне с кутийка вегетариански пастет в хладилника, за да не останете и без вечеря. :)