2013/07/25

Най-екзотичният хотел Мариголд

4


     
    Какво може да свърже седмина толкова различни като начин на живот, мислене и светоусещане англичани? Златната възраст и един хотел в Индия, в който няма нищо златно.

      Наскоро овдовяла жена, застаряващ гей, кокетка с афинитет към богати мъже, самотен плейбой, мрънкаща ксенофобка в инвалидна количка и омръзнали си съпрузи. Пътищата им ще се пресекат още на летището и много пъти след това из ехтящите пространства на хотела, чийто управител е чудесен мечтател, но ужасен мениджър. Екзотиката на хотела е  фотошопен трик, а самият Сони – просто едно момче, което се опитва да задържи юздите едновременно на любовта и бизнеса, без да има опит в нито едно от тях.
      Когато се сблъскат две субкултури – тази на педантизма и снобския манталитет и тази на източната философия в действие, резултатите са къде комични, къде затрогващи. В атмосферата на западащото величие на хотел Мариголд, кълвящите кокошки по улиците, дрънченето на авторикши, мургави деца с протегнати ръце и феерия от цветове и аромати, всеки от седмината ще се освободи от личните си апокалипсиси и ще започне да живее истински, спирайки да гледа на себе си като на излязла от употреба, никому ненужна вещ. Също като разпадащия се хотел, за чийто потенциал да бъде дом се съди само от видимото с просто око.
     По ръба на английския хумор, който чертае личностното им преоткриване, те ще научат, че могат да успяват в търсенето на желаното само, когато са самите себе си. Ще научат, че провалът е отказът да опитваш, а успехът се измерва по начините, по които се справяш с разочарованието.
     Джуди Денч, Том Уилкинсън, Маги Смит  и Бил Найи в The Best Exotic Marigold Hotel (2011). Имената им говорят сами за себе си. 
      Силно препоръчвам!
       

4 коментара:

Модерната вещица каза...

Благодаря за препоръката, ще го потърся непременно.

Хриси каза...

Ще се радвам да споделиш впечатления после! :)

morrt каза...

Радвам се, че си го открила.

Хриси каза...

По (не)случайност, Морти, по (не)случайност. Хубавите работи все така ги срещам :)