2013/02/05

:)
       Позабравила съм умиротворението на ранните сутрини. С лятносиньо небе и карамелени облаци. В изчервените прозорци дефилират човешки силуети и събудено слънце. Загребвам си от оловно-мъгливия въздух. С привкус на пушек е. Като онзи, който мама внасяше в топлата стая, скрил се в косите ù. Смеехме се, че прегръдките ù миришеха „на вънкашно”. :)
       Булевардите посрещат и изпращат бързащи ходила. В бреговете на овлажнелия ми взор се плиска някаква странна симпатия към фигурите, с които след миг ще се разминем. Притеснено момиче с накриво завързан шал нервно пуши и фиксира червеното око на светофара. Ето онази малко високомерна госпожа в лилаво елегантно палто, която без нужда си оправя ръкавиците. И леко плешивеещ господин, от чийто джоб наполовина стърчи безплатен вестник. Напомня ми за баща ми. Сигурно заради очилата. 
      Свързаността е прекрасно усещане. Мислено натиквам по джобовете им по една усмивка. Да си имат. Приисква ми се да сгъна тези емоции като хартиени късметчета за кафе и да ги пусна в кутия за ежедневни хубавини.

Когато спреш да виждаш тела, започваш да виждаш души.
Защото любовта е начин на живот.


2 коментара to “:)”

 • 7 февруари 2013 г., 6:31 ч.
  morrt says:

  Ние харесва.
  ЛибоФ хубав.
  Усмивка топло.
  Човек радва.
  Мирси.

  Поздрав!

  delete
 • 7 февруари 2013 г., 9:25 ч.
  Хриси says:

  Пак заповядайте, Морти!
  :))))))

  delete
Предоставено от Blogger.
 

Епистoларности Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger