2010/12/24

Предколедни каръщинки

Глупендра се завърна. За малко, сигурно ù липсвах.
Без гръм, но определено с трясък. Няколко, както ще видите.
За онези, които не знаят, това е богинята на Глупостта. Каръшката ми муза се появява винаги в екстремни ситуации. Особено по Коледа.
И особено при пазаруване. За щастие, не остава за постоянно.
Ако ви е скучно, ето няколко съвета, за да ви навести:

Винаги изчаквайте последния момент [непосредствено преди празници], и започнете с френетичното изпълнение на всичките 99 задачи, които да финиширате [успешно] в рамките на няколко часа. Не ви трябва придружител, Глупендра ви е достатъчна.
Запишете си час при фризьор, и идете 30 минути по-рано, за да почакате още толкова – тъкмо ще изчетете всичките 289876 списания, от което гарантирано ще станете корифей и специалист по теория на прическите и грима от последните десет-петнайсет години.
Оставете се във вещите ръце на фризьорката, която ще ви скъси косата с идея повече от необходимото. Тъкмо любимият ви ще има достатъчно време за размисъл върху фундаментални въпроси относно пола ви.
Обезателно дъвчете дъвка, докато се опитвате да изговорите «филирани краища», като още на втората сричка трябва да си прехапете зверски езика. Така лицето ви ще добие особено мъченически израз. Е, поне ще сте в тон с идващото Рождество.

Все още с талка на шия след коафьорското приключение, смело се понесете като народна песен [задължително на токове!], за да занесете за репаратура онзи панталон, който преди 2 месеца си купихте. И който едва в пробната ви показа нагледно, че кръглата форма не влиза в правоъгълна, колкото и да натъпквате.
Не сте купили подаръци. Така, сега е моментът да обиколите всичките налични магазини, понеже си нямате и идея какво точно търсите. Всъщност, имали сте, но идеите ви ще трябва да изчакат ерата на футуризма, защото точно в настоящата не са материализирани.
Междувременно, така и така сте на обиколка, избирайте да посетите винаги магазини, чиято квадратура е достатъчна, за да се разминете с продавачката на осмозен принцип. Разбира се, събарянето на 2-3 манекена на витрината е абсолютно задължително, като не забравите да кажете «съжалявам» на всички възможни езици. Важно е за самочувствието да демонстрирате полиглотизма си.
По-нататък трябва да подобрите рекорда си по събаряне на манекени в следващия магазин, които нарочно стоят винаги зад гърба ви, а ръцете им в робо-позинг са готови да сграбчат пешовете точно на вашето палто. А ги бяхте взели за клиенти и се канехте да завържете любезен разговор за предимствата на шотландското каре пред райето. Благославяте благоразумието на производителя, че поне не са били от восък.

Докато търсите идеалния магазин, и внимателно пазите равновесие около стъкларии и дребни предмети, изведнъж ще усетите как късметът ви се усмихва в лицето на Идеалния Подарък. Протегнете се екзалтирано, за да го разгледате по-добре. Някаква част от него задължително трябва да остане в ръката ви, така че да имате повод да споменете и познанията си по катехизис чрез името Божие и всички възможни светии. Действа безотказно, и не се налага нито да платите глоба, нито да закупите зрително измамния Идеален Подарък.
Накрая, когато усетите, че глезените почти са се откъснали от останалата част на долните ви крайници, преди да запеете «О хоум, суийт хоум», задължително се препънете левашки поне 4-5 пъти, за да се дооткъснат. Ще е бонус, ако отървете навехването. След което си припомнете и всички цветисти многопожелателности. Наум.

Важна забележка: каръшката муза недолюбва котки.
Това ще да е причината, поради която поне вкъщи ще можете да опаковате покупките си, без да се набодете на ножицата или да се опаковате вместо подарък. Остава само да празнувате и да се забавлявате.
Без Глупендра.
Весели празници! :)

5 коментара to “Предколедни каръщинки”

 • 24 декември 2010 г., 5:58

  Весели празници,Хриси!

  delete
 • 24 декември 2010 г., 8:19
  Блага says:

  Весели празници!

  delete
 • 24 декември 2010 г., 12:13

  Мен пък обикновенно ме болят зъби по Коледа. ;)
  Весели празници, Хриси!

  delete
 • 25 декември 2010 г., 17:45
  ivo_isa says:

  Весели празници!
  И престани да дружиш с тази...девойка:-)

  delete
 • 26 декември 2010 г., 10:25
  Хриси says:

  Иво, тя... девойката е от онези навлеци, с които не си приятел, но които нетактично ти се натрисат изневиделица, и щеш-не щеш, трябва да ги изтърпиш. За малко.
  Добре, че не се случва често :)))

  Весели празници на всички! :)

  delete
Предоставено от Blogger.
 

Епистoларности Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger