2010/11/28

Кой е извънземният?

6

Вие представяте ли си, докато в мързелив следобед през уикенда ръсите шегички и закачки над барбекюто, как внезапно в двора ви каца НЛО - ей така, от нищото?


Очите ви стават колкото двойната обиколка на планетата, мислите ви са се трансформирали в газообразна субстанция и безпрепятствено си изфирясват през ушите ви. Носещата се наоколо мистерия на неразбираемите гласове в крайна сметка се оказва продукт на собствените ви певческо-кресчендови възможности, в които дрънчи леко истерична нотка. От чинията се измъква някакво дългуресто, странно на цвят нещо, дето ви фиксира ухилено, и даже ви поздравява на чиС бългЪрски. Примерно. Какво ще направите, ъ? Ъ?!

Въпросът остави малко лексиконен послевкус. Извинете.
Но се съмнявам, че ще се втурнете да го прегръщате и да го приветствате за добре дошЕл [с хляб и сол]. Почти сигурно е, че ще оставите барбекюто да се разпадне до въглен, и ще ви пресекнат хумористичните подправки. Може и да си припомните [с остатъка от разтекла се мисъл], че в училище тренерът ви е спрягал за наследник на Бен Джонсън. Или на Ивет Лалова. Примерно. Страх кожа [и планета] опазва – народна мъдрост! А може и да ви се прииска да тръгнете да спасявате съществото, след като установите, че страхът му е дори по-голям от вашият. И на всичкото отгоре извънземното смята вас за извънземно... Колко смутително!
Така. Сега си представете като как биха реагирали на извънземната поява силите на реда, военни, Бойко [примерно!], президент, учени, медии. Грррр.

Най-добре не опитвайте, а просто вижте.
Има такава извънземна историйка. Испано-американска. Много симпатична при това [по сценарий на Джо Стилмън], в която нищо не е такова, каквото изглежда. На режисьорското кресло седят Хорхе Бланко и Хавиер Абад. С гласовете на Дуейн [Скалата] Джонсън (Чък), Джесика Бийл (Нира), Джъстин Лонг (Лем). Гари Олдмън озвучава страховития генерал Гроул, а Джон Клийз – моноклестият, садистичен и мозъколюбящ професор Кипъл.
Сладурести зелени планетянчета, домашни любимци модел “alien”, любов и приятелство. И колко е важно да постъпваш правилно.
Planet 51(2009).
Ще ви хареса.

снимки: интернет

6 коментара:

ivo_isa каза...

А къде е връзката за пиратско сваляне???

Хриси каза...

Ех, махнали са го от торентите... Малшанс. :/

Модерната вещица каза...

Новата "глава" на блога много ми харесва!

Хриси каза...

Благодаря, радвам се :) Сметнах, че има нужда от козметични промени :)

ivo_isa каза...

Неееееееее, не са!:-)

Хриси каза...

Ами, да споделиш впечатления после :)