2009/02/06

Странни птици
Сигурно всеки факултет си има емблематичните образи, които трудно можеш да подминеш. И то...нали всеки луд с номера си, нашите са с по цяла програма! Нека ви ги представя:

Секретарката. Колегите справедливо са кръстили секретариата „Отдел за борба със студентите”, тъй като всяко отиване я за заверка, я за въпросче някакво се счита грубо нарушение прикосновеността на светая светих . Носят се и слухове, че пословичната злоба на г-цата с кукумявчи фасон и вапцани в черно власи се дължи тъкмо на факта, че е стара мома. Ходи леко прегърбена, тръскайки подрязаната си на черта готик-прическа. Дотук с приликите с Анджелика Хюстън. Г-ца главсек никога не знае къде са внесени оценките, кога трябва да се минава пред профилна комисия и демонстрира радушност само при среща със себеподобните си.

Ксерокс лейди. Същия кукумявчи фасон, с който те гледа изпод очилата, докато плюнчи пръсти и брои ксерокопията ти. Хипарските ú кожени панталони са толкоз емблематични за нея, щото никой не може да се сети да я е виждал някога с други одежди. Никога не е точна с ксерокопията и точно, когато ти потрябва, ще е или за кафе, или да глътне свеж въздух – оставя култови бележки хахаво да стърчат върху графика за работното време. Да не споменавам по колко страници се повтарят после, че да се чудиш ксерокса ли страда от заекване, или ксерокс лейди-то пак се е отнесла да крои дистрибуторски тактики за печалба от червилца.

Медийната звезда. Той направо пори коридорите с широки крачки, развял пешовете на вечно отвореното си сако, под което се мъдрят винаги снежнобели ризи. Толкова е завеян, горкият, че и да си загуби главата, няма да усети. По време на лекции ходи като дизел напред-назад, да те хване морска болест само като го гледаш. Има време за всякакви медийни ангажименти, но няма време да изнесе пет оценки от предния семестър. И когато най-сетне успее да ги изрови, никога не са тези, които му трябват. Сладур.


Eх, oбрази! Да се чуди човек, къде е циркът, и защо са ги забравили. :D


снимка: Интернет

2 коментара to “Странни птици”

 • 7 февруари 2009 г., 6:04
  claudio says:

  I invite you to visit my blog. you can find my last works of art at:

  www.claudiotomassini.blogspot.com

  yours Claudio Tomassini

  delete
 • 7 февруари 2009 г., 15:37
  Хриси says:

  Thank for the invitation, Claudio. I viewed your blog. I own up, dislike the modern art. It is far of my sensation for te art generally.

  delete
Предоставено от Blogger.
 

Епистoларности Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger